هزینه سفر به وان
اگر اهل سفر و گردشگری باشید به احتمال زیاد شهر وان ترکیه را یکی از مقاصد خود قرار دادهاید زیرا یک شهر توریستی پُر از جاذبه گردشگری است. شهر وان یکی از قدیمیترین و زیباترین شهرهای ترکیه، در شرق این کشور که در نزدیکی دریاچه وان قرار دارد. قلعه تاریخی وان، دریاچه باشکوه وان، و جزیره آختامار با کلیسای تاریخی خود، تنها چند نمونه از مکانهای دیدنی این شهر هستند.
در برنامهریزی سفر به هر مقصدی، بررسی هزینههای سفر در اولویت است. پاسخ به سوالاتی نظیر؛ برای اقامت باید چقدر پول داشته باشیم؟ برای هزینه خورد و خوراک سفر چقدر میشه؟ و سایر سوالاتی از این قبیل همیشه در ذهن مسافران شکل میگیرد.
بطور کلی اطلاع از هزینه سفر به وان به مسافران کمک میکند تا با برنامهریزی دقیقتری سفر خود را مدیریت کنند و از تجربهای بهینه و بدون دغدغه مالی برخوردار شوند. اگر نیازمند این هستید پاسخ چنین سوالاتی برایتان روشن شود تا انتهای مقاله با ما همراه باشید...
روشهای سفر به وان
برای سفر به وان شما دو مسیر پیش روی دارید. سفر زمینی یا هوایی!
در سفر زمینی شما با خودروی شخصی خود تا مرز ترکیه میروید. در آنجا تصمیم با خودتان است که همچنان با خودروی شخصی خودتان به مسیر ادامه دهید یا آن را در پارکینگ مخصوص تحویل دهید و با استفاده از اتوبوسها و خودروهای مسافرتی به وان بروید. بطور کلی این مرحله شرایط و هزینههای خاص خود را دارد.
برای اینکه مجوز رانندگی در یک کشور خارجه را داشته باشید، باید دارای گواهینامه رانندگی بینالمللی باشید. بدون در اختیار داشتن این گواهینامه نمیتوانید با خودروی شخصی به وان سفر کنید. همچنین علاوهبر گواهینامه رانندگی ملزم به دریافت و تعویض پلاک بینالمللی نیز هستید. برای هر کدام این موارد باید هزینهای پرداخت شود. در هنگام عبور از مرز نیز، هزینههایی مربوط به عوارض شهرداری از شما دریافت میشود.
درصورتی که سفر با خودروی شخصی را ترجیح نمیدهید، برای سفر زمینی گزینه اتوبوس و قطار برایتان مهیا است. بطور کلی شما 3 مسیر برای سفر زمینی به وان پیش رو دارید؛
· مرز رازی: نزدیکترین مرز به وان مرز رازی است. برای اینکه به این مرز برسید ابتدا باید به تبریز و پس از آن به خوی بروید. با اینکه این مرز فاصله کم و حدود یک ساعت و نیمه به وان دارد، اما به علت محدودیتهای ساعتیاش بسیاری از افراد آن را انتخاب نمیکنند. این مرز تنها بین ساعت 9 صبح تا 5 عصر باز است. بنابراین باید جوری برنامهریزی کنید که در این بازه زمانی به مرز رازی برسید.
· مرز سرو: مرز سرو همچون رازی محدودیت ساعتی برای عبور ندارد، اما مسیر طولانیتری را در پیش خواهید داشت. مدت زمان این سفر حدود 4 ساعت است. ابتدا نیز باید به ارومیه بروید و پس طی کردن حدود نیم ساعت به مرز سرو میرسید.
· مرز بازرگان: بازرگان بهنسبت مرز سرو کمی طولانیتر است. این مرز برخلاف مرز سرو مسیری صاف و هموار دارد.
باتوجه به نکاتی که گفته شد، اگر به دنبال زودتر رسیدن هستید، بطور قطع باید مرز رازی را انتخاب کنید. با این حال مجاب میشوید که در یک ساعات بخصوصی حرکت کنید. در غیر این صورت اگر زمان برایتان اهمیت ندارد ولی نیازمند یک مرز همیشه فعال هستید تا هر زمان که خواستید بتوانید سفر کنید؛ گزینههای مرز سرو و بازرگان بهترین انتخاب برای شما عزیزان خواهد بود.
هزینه پرواز و بلیط هواپیما به وان
هزینه پرواز به وان با توجه به مسیرهای مختلف و شرکتهای هواپیمایی قیمتهای متفاوتی دارد. بطور کلی برای تهیه بلیط یکطرفه از تهران به وان حداقل هزینه 8 میلیون تومان است. با توجه به سرویسهای مختلف این هزینه بالاتر نیز میرود. هزینه بلیط رفت و برگشت به وان خب به مراتب بیشتر خواهد بود. هزینه سفر به وان از طریق بلیط رفت و برگشت هواپیما حداقل از 16 میلیون تومان شروع خواهد شد.
قیمت بلیط تهران به وان در کل کمتر از سایر مقاصد مانند اصفهان، شیراز، مشهد و غیره است. خرید بلیت در زمانهای اوج سفر مانند تعطیلات رسمی میتواند قیمتها را افزایش دهد. استفاده از ایرلاینهای ارزانقیمت و رزرو زودهنگام بلیت میتواند در کاهش هزینه سفر به وان موثر باشد.
هزینه حمل و نقل عمومی در شهر وان
سیستم حمل و نقل عمومی در وان یک سیستم منسجم و خوبی تلقی میشود. این سیستم شامل تاکسی، اتوبوس و مینیبوس میشود. حداقل هزینه تاکسی در شهر وان بصورت میانگین 10 لیر در نظر گرفته میشود. این هزینه برای مسیرهای کوتاه محاسبه شده است. برای مسیرها و خطوط طولانیتر هزینه بیشتر میشود.
هزینه اتوبوس و مینیبوس در وان بطور قطع کمتر از هزینه تاکسی است و بهمنظور صرفهجویی در هزینههایتان میتوانید از این روشها بهرهمند شوید. البته توجه داشته باشید که مسیرهایی که اتوبوس و مینیبوس از آنها گذر میکنند به مراتب نسبت به تاکسیهای درون شهری محدودتر خواهد بود.
امکان اجاره خودرو و هزینههای مرتبط
اجاره خودرو در وان یکی از گزینههای مناسب برای گردشگرانی است که قصد دارند به راحتی و با انعطاف بیشتری از جاذبههای مختلف شهر و مناطق اطراف بازدید کنند. هزینه اجاره خودرو به نوع و مدل ماشین، مدت زمان اجاره و شرکت ارائهدهنده خدمات اجاره خودرو بستگی دارد.
موارد قابل توجه در هنگام اجاره خودرو هزینه بنزین و هزینههایی مانند بیمه خودرو و پارکینگ هستند. با اینکه این هزینهها در لیست مخارج سفر قرار میگیرد، اما در نهایت تفاوت چندانی با هزینه حمل و نقل عمومی ندارند و در واقع به نسبت مزایایی که نصیب شما میشود، هزینه مقرون بهصرفهتری برایتان خواهد بود.
هزینه بنزین در ترکیه و شهر وان با اخیراً بهصورت ناگهانی افزایش پیدا کرد. در حال حاضر قیمت بنزین در وان ترکیه حدود لیتری 36 لیر محاسبه میشود. برای کسب اطلاعات در مورد قیمت اجاره خودرو در وان و شرایط دریافت این خدمات میتوانید با مشاوران ما در ارتباط باشید.
هزینه اقامت در وان
به دلیل اینکه وان یک شهر توریستی است و هرساله گردشگران زیادی ازجمله کشور خودمان به این شهر سفر میکنند، امکان اقامت در هتلهای متنوعی را فراهم میکند. هر نوع هتلی با توجه به سلیقه، میزان امکانات و میزان بودجههای مختلف گردشگران در شهر وان پیدا میشود. در ادامه به مقایسه هزینه هتلهای ۵ ستاره، ۳ ستاره و ارزانتر میپردازیم و برای هر کدام نمونههای مناسبی را معرفی خواهیم کرد.
هزینه هتلهای ۵ ستاره
قیمت در هتلهای 5 ستاره در بالاترین حد قرار دارند. امکاناتی از قبیل استخر، سرویس اتاق ۲۴ ساعته، رستورانهای با کیفیت و سرویسهای ویژه دیگر، در هتلهای 5 ستاره ارائه میشوند. نمونههایی از هتل 5 ستاره در وان:
DoubleTree by Hilton Van: این هتل 5 ستاره با هزینه هر شب حدود 3,300,000 هزارتومان یکی از با کیفیتترین هتلهای شهر وان است. (آدرس؛ Süphan, İpek Yolu Cd. 8.km, 65300 Van Merkez/Van, Türkiye)
Elite World Van Hotel: هتل الیت ورلد در آدرس (Bahçıvan, Kazım Karabekir Blv. No:67, 65030 Merkez/Van, Türkiye) قرار دارد. هزینه این هتل تفاوت چندانی با هتل قبلی که معرفی کردیم ندارد و در همان بازه 3 میلیون تومان است.
هتلهای ۳ ستاره
قیمت هتلهای 3 ستاره برای یک شب اقامت به نسبت هتلهای 5 ستاره ارزانتر است. از طرفی نیز امکانات به نسبت محدودتری دارند. این هتلها یا حتی هتلهای ارزانتر برای کسانی که به دنبال اقامت اقتصادیتر هستند، گزینه مناسبی هستند. چند نمونه از هتلهای ارزان قیمتتر را معرفی میکنیم؛
Grand Londra Otel: هزینه شبانه 1,300,000 هزار تومان
آدرس: Bahçıvan, Londra Otel 49A/OTEL, Sıhke Cd., 65130 İpekyolu/Van, Türkiye
TOPRAK HOTEL: هزینه شبانه 1,400,000 هزار تومان
آدرس: Bahcivan Mahallesi. Sıhke Caddesi, Meydan 1. Sk. No:8, 65100 İpekyolu/Van, Türkiye
درنهایت میتوان نتیجه گرفت که هزینه هتل در وان چیزی بین 1 میلیون تومان تا حدود 4 میلیون تومان برای هر شب، متغیر است.
آیا امکان اجاره آپارتمان یا خانههای محلی وجود دارد؟
بله، در شهر وان آپارتمانهای کوچک و خانههای محلی برای اجاره در دسترس هستند. هزینه اجاره اینجور مکانها با توجه به مکان شهری، امکانات و فصل متغیر است. این گزینه برای گروهها یا خانوادهها که به دنبال اقامتی مستقل و به صرفهتر هستند، گزینههای مناسبی هستند.
اقامت در آپارتمان و خانههای محلی مزیتهایی نظیر اقامت مستقل، قابلیتهایی همچون آشپزخانه و حیاط دارد. با این حال معایبی در این روش هست که منجر میشود بیشتر افراد همان هتل را برای اقامت انتخاب کنند. خدماتی مانند مانند پذیرش ۲۴ ساعته، رستوران و نظافت اتاق در این مکانها شامل حالتان نمیشود.
هزینه خورد و خوراک در وان
متداولترین هزینه خورد و خوراک در وان صرف رستوران و غذاخوریهایی مانند فستفودیها میشود. بنابراین مهم است که از هزینههای غذا در رستورانهای مختلف شهر وان آگاهی لازم را داشته باشید تا در برنامهریزیهای مالی برای محاسبه هزینه سفر به وان دچار چالش نشوید. بطور کلی میتوانید به انتخاب خودتان و در نظر گرفتن بودجه خود، رستورانهای گرانقیمت یا ارزانقیمت را برگزینید.
· هزینه حدودی یک رستوران ارزان: بین 60 الی 100 لیر
· هزینه حدودی یک رستوران میانرده: بین 100 الی 200 لیر
· هزینه حدودی فستفود: بین 50 الی 150 لیر
غذاهای معروف در وان
غذاهایی مانند دونر کباب و اسکندر کباب، جزو محبوبترین غذاهای ترکی هستند که در سرتاسر جهان خواستار دارند. اگر به ترکیه سفر میکنید امکان ندارد این موارد را حداقل یکبار میل نکنید. هزینهای حدود بیش از 100 لیر برای این غذاهای خوشمزه و لذیذ در لیست هزینه سفر به وان خود قرار دهید، ارزشش را دارد.
امکان پخت و پز در محل اقامت
بسیاری از آپارتمانها و خانههای محلی امکانات پخت و پز کاملی دارند که به شما اجازه میدهند که غذاهای خود را در آنجا پخته و میل کنید. این امکان به مسافران که به دنبال تجربهای مستقلتر و صرفهجویی در هزینههای غذایی هستند، کمک میکند.
شاید بخواهید برخی از وعدههای غذایی روزانه را خودتان آشپزی کنید و دائم غذاهای بیرونی و رستورانی نخورید. برای این کار باید از قیمت مواد اولیه آگاهی داشته باشید. قیمت مواد غذایی اولیه برای تهیه و درست کردن غذا در جدول زیر قرار گرفتند.
مواد غذایی |
قیمت |
مرغ |
هر کیلو 80 لیر |
برنج |
کیلویی 50 لیر |
گوشت |
کیلویی 400 لیر |
روغن |
لیتری 65 لیر |
رب گوجه فرنگی |
30 الی 70 لیر |
تخم مرغ |
شانه 30 عددی، حدود 110 لیر |
پنیر محلی |
کیلویی 70 لیر |
سیب زمینی |
کیلویی 10 الی 20 لیر |
پیاز |
کیلویی 5 الی 15 لیر |
گوجه فرنگی |
کیلویی 15 الی 30 لیر |
کاهو |
کیلویی 10 الی 20 لیر |
سیب |
کیلویی 10 الی 15 لیر |
پرتقال |
کیلویی 10 الی 20 لیر |
خیار |
کیلویی 7 الی 15 لیر |
توجه کنید که قیمت برخی از این مواد غذایی در مناطق مختلف با توجه به سایر عوامل، میتواند متفاوت باشد. با این حال ما سعی کردیم میانگین حداقلی از قیمتها را برایتان در جدول قرار دهیم.
هزینه گردشگری در وان
هزینه سفر به وان برای دیدن و بازدید از مکانهای گردشگری خیلی هم زیاد نیست. بستگی به این دارد که چه مکانهایی را برای بازدید انتخاب کنید. در هر صورت شناختن و کسب آگاهی در مورد برخی از مهمترین و محبوبترین مکانهای دیدنی در شهر توریستی وان کمک بسیاری به برنامهریزیهای شما میکند. در ادامه به چند مورد از این مقاصد گردشگری وان میپردازیم.
دریاچه وان: دریاچه وان بزرگترین دریاچه ترکیه شناخته میشود و از نظر جغرافیایی چندین شهر به این دریاچه دسترسی دارند، از جمله شهر وان. برای بازدید از دریاچه هیچ هزینهای از شما دریافت نمیشود ولی برای انجام تفریحاتی مانند سوار شدن در کشتی چیزی حدود 50 لیر باید پرداخت کنید.
خانه گربه: خانه گربه وان ترکیه، محلی برای تماشای گربههای مشهور این منطقه است. گربههای نژاد وان ترکیه معمولاً سفید و با چشمهای دو رنگ هستند. این مکان یکی از متداولترین مکانهای گردشگری در وان شناخته میشود. هزینه ورودی خانه گربه وان تنها 2 لیر است.
پارک ایپک: این پارک ترکیبی از چندین جاذبه و بخشهای تفریحی است که معروفترین آنها خانه وارونه است. در خانه وارونه همه چیز به صورت وارونه طراحی شده و صندلیها و سایر لوازم خانه به سقف چسبیدهاند و همین موضوع یک تجربهای جذاب و خاص را برای گردشگران رقم میزند. قیمت بلیت ورود به پارک ایپک 5 لیر است.
پارک آبی ساحل دیوان: یکی از پارکهای آبی معروف در وان است که در کنار دریاچه وان واقع شده است. این پارک امکانات متنوعی را به گردشگران ارائه میدهد. هزینه ورودی به پارک آبی دیوان 150 لیر است.
جزیره آختامار: دومین جزیره بزرگ در دریاچه وان جزیره آختامار است. کلیسای صلیب مقدس یکی از جذابیتهای تاریخی آن است که در دل یک دریاچه وسیع قرار دارد که چشمانداز بسیار زیبایی از کوههای اطراف نیز به شما عزیزان ارائه میدهد. برای بازدید از جزیره و کلیسای صلیب مقدس باید 15 لیر پرداخت کنید.
قلعه تاریخی وان: قلعه وان یکی از بزرگترین و قدیمیترین قلعههای ترکیه است که بر بالای تپهای قرار دارد. علاوهبر چشماندازهای بینظیر یکی از جذابیتهای دیگر این منطقه، کتیبهای قدیمی متعلق به خشایارشاه که در آن حکاکیهایی از داریوش بزرگ قرار دارد. بازدید از این قلعه برای ایرانیان میتواند یک حس بینظیر و تعلق خاطری به تاریخ و فرهنگ ایران باستان را ایجاد کند. هزینه ورود و بازدید از این قلعه تاریخی 7 لیر است.
هزینه های پیش از سفر به وان
پیش از اینکه به وان سفر کنید برای تهیه مدارکی نظیر گذرنامه نیازمند پرداخت هزینه هستید. اگر پاسپورت ندارید که باید مبلغی حدود 500 هزار تومان در نظر داشته باشید تا پاسپورت برایتان صادر شود. در صورتی که پاسپورت دارید اما نیازمند تمدید آن هستید، تقریباً حدود نیمی از این مبلغ از شما دریافت میشود.
هنگامی که قصد خروج از کشور را دارید، هزینهای تحت عنوان عوارض خروج از کشور نیز از شما دریافت میشود. این هزینه با توجه به اینکه چند مرتبه از کشور خارج میشوید متفاوت است و هر بار باید مبلغ بیشتری پرداخت شود. برای اولین خروج از کشور مبلغی حدود 500 هزار تومان، برای دومین خروج مبلغی حدود 700 هزار تومان و برای مرتبه سوم و بیشتر مشمول پرداخت تقریباً یک میلیون تومان خواهید شد.
این مواردی که در این بخش شرح دادیم در واقع جزو هزینه های پیش از سفر محسوب میشوند که الزامی هستند و به نوعی اجتناب ناپذیر! اگر به فکر کاهش هزینههای سفر به وان هستید روی این موارد نمیتوانید حساب باز کنید.
کاهش هزینه های سفر به وان
برای اینکه در مدیریت و بهرهوری هرچه بهتر هزینه سفر به وان موفق شوید و بتوانید پول کمتری خرج کنید باید یکسری اقدامات بهخصوصی که شاید خودتان هم بدانید را انجام دهید. به عنوان مثال، میتوانید بجای اقامت در یک هتل گرانقیمت و 5 ستاره، به سراغ هتلهای ارزانتر بروید. همچنین رستورانهای میان رده و نه گران را انتخاب کنید تا پول بیشتری ذخیره کنید.
برخی از گردشگران ترجیح میدهند محل اقامت و رستورانهایی که میروند را کمی در سطح پایینتر انتخاب کنند تا مقدار پولی که کمتر خرج میشود، برای بازدید و تفریحات بیشتر در شهر وان استفاده کنند. در هر صورت این موضوع هم به میزان بودجه شما بستگی دارد و هم به سلایق شخصی.
حداقل هزینه سفر به وان
از آنجایی که تمام هزینههایی که در این بخش به شما معرفی کردیم کاملاً هزینههای دقیقی نیستند و همه برطبق حدود مشخص شدند تا اشتباهی اطلاعات اشتباهی انتقال ندهیم، نمیتوان حداقل هزینه سفر به وان را بهصورت دقیق برآورد کرد. به همین دلیل، حداقل هزینه سفر به وان را نیز حدودی خدمت شما عزیزان عرض میکنیم.
با توجه به میانگین هزینههایی که در همین مقاله ذکر شدند و مقایسههایی که صورت گرفت، حداقل هزینه سفر به وان چیزی بین 20 الی 30 میلیون تومان در نظر گرفته میشود. البته هزینه سفر به وان با برخی از تورهای گروهی و مسافرتی کمتر از این مقدار خواهد بود.
جمعبندی
وان یکی از شهرهای توریستی ترکیه، یک مقصد چشمنواز و خاطرهانگیز برای مسافران است. این شهر با ترکیبی از مکانهای تاریخی، طبیعی و مدرن یکی از شهرهای گردشگری ترکیه محسوب میشود. محتوای حاضر در مورد هزینه سفر به وان و مدیریت و برنامه ریزی مالی برای این سفر صحبت کرد. به این نتیجه رسیدیم که بهصورت حدودی حداقل هزینه سفر به وان چیزی بین 20 تا 30 میلیون تومان خواهد شد.
همیشه برنامهریزیهای مالی برای سفر بسیار مهم هستند، زیرا از این طریق شما بهخوبی برای تمام خرجهای خود از قبل بودجه مورد نظر را کنار میگذارید و همین منجر به این میشود تا به چالشهای مالی بر نخورید.